Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos pite könnyedebben

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg fehér tönkölybúza liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 2 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 20 dkg cukor (felét glukononnal kiválthatjuk)
  • 1 alma héjastól reszelve
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a fél deci tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk, közben elmorzsoljuk a liszttel a margarint, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat, jól összegyúrjuk, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez felforraljuk a 2 dl tejet, majd beleadjuk a mákot és a darát. A tűzről lehúzva a többi hozzávalót is belekverjük, a végén 2 felvert tojásfehérjével lazítjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, kikent, kilisztezett (vagy sütőpapírt használva) közepes tepsihez kinyújtjuk az egyik tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik tésztlapot is kinyújtva ráhelyezzük. Tetejét sűrűn villával megszurkáljuk, és megkenjük tejjel.

Előmelegített 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés

Finom és könnyű süti, így diétázók is elcsábulhatnak egy-egy szelet erejéig. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss