Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos piskóta citrommázzal

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 6 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • A citrommázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom kifacsart leve

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Ne törjük össze a habot.

Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 25 perc, tűpróba!).

A citrommázhoz a cukrot a citromlével kikeverjük, majd evőkanállal a langyos sütemény tetejére kenjük. Száradni hagyjuk, hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss