Elkészítés: A porcukrot és vaníliás cukrot egy nagyobb keverőtálba mérem, a vajat nagylyukú reszelőn hozzáreszelem, habosra keverem. Hozzáadom a mákot, a tojásfehérjét, majd kanalanként a keményítővel elegyített lisztet. A krémes masszát vékony csillagcsőrrel felszerelt habzsákba szedem, egy sütőpapírral borított nagy tepsire egymástól kb. 1,5 cm-es távolságban 3,5 cm-es pereceket formálok.
175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Rácson hagyom hűlni őket. Közben vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, hozzáadom a vajat, egy kenőecset segítségével minden perec egyik oldalát megmártom a csokoládéban.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre