Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos palacsinta házi szőlő és szilva lekvárral

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta :
  • 150 g liszt
  • 100 g darálatlan mák
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk cukor
  • 2 ek zsír
  • 1 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • olaj a sütéshez
  • Vaníliás krém:
  • 1 csomag pudingpor (vaníliás)
  • 3 ek cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz
  • 100 g vaj vagy margarin
  • A palacsinta töltéséhez:
  • szilvalekvár

Elkészítés

  1. Belekeverjük a lisztbe a mákot és a zsírt, majd felolvasztjuk. A tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a korábban liszttel felolvasztott mák és zsír felét, aztán simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet, a tejet és a vizet, majd addig kevergetjük, amíg szép sima nem lesz a tészta.
  2. Kikenjük olajjal a palacsintasütőt, aztán kisütjük benne a palacsintákat. Ezután a pudingport összekeverjük a cukrokkal, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a többi tejet és a vizet is és megfőzzük. Még forrón belekeverjük a margarint. A palacsintákat megtöltjük a lekvárral és leöntjük vaníliás krémmel. 

SVÉD BARACKOS PALACSINTA 

SÜTŐTÖKKRÉMES PALACSINTA 

TÚRÓS-MEGGYES PALACSINTA 

Megjegyzés

Gyors, egyszerű őszi hangulatú finomság, ami elég különleges is egyben! :) - Pinksky.88

Ezek is érdekelhetnek

Friss