Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos nudli krumplis tésztából

75 perc
mester
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)

Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a villával kicsit felvert tojást. Ezután elkezdjük összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adunk hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz.

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra felvágjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.

Egy edényben vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

Egy edényben olajat hevítünk, majd rátesszük az alaposan lecsepegtetett nudlit, picit megsózzuk, majd összeforgatjuk. Ezután rászórjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd fakanállal jól összeforgatjuk, összemelegítjük.

Tálaláskor tányérra szedjük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss