A raguhoz csepegtessük le a befőttet. A felfogott befőttlét öntsük lábasba, adjuk hozzá a mézet, a megtisztított gyömbért, a fűszereket, valamint ízlés szerint porcukrot, és kis lángon forraljuk 40-45 percig. Azután szűrjük le, és forgassuk bele a gyümölcsöt. Ismét forraljuk fel, majd húzzuk le a tűzről, és tartsuk melegen.
A nudlihoz a megmosott burgonyákat héjastul főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, hámozzuk meg, villával törjük át, majd hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a túrót, a tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza. Formázzunk belőle rudat, vágjuk fel kisebb darabokra, és sodorjuk mindet hengerré. Főzzük ki a nudlikat forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt, azután szűrjük le.
A ragut osszuk el 8 db tányérban, és halmozzuk bele a nudlikat. Egy kevés mascarponéval díszítve, a porcukorral elvegyített mákkal, valamint 1-1 csipet fahéjjal megszórva tálaljuk.