Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos nudli fahéjas öntettel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg krumpli egészben megfőzve, áttörve
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • kb. 2 dkg vaj, zsír vagy olaj
  • 1 csapott evőkanál búzadara
  • kb. 1 csapott mokkáskanál só (lényeg, hogy kissé érződjék a tésztában)
  • kb. 4 dkg olvasztott vaj
  • kb. 10-12 dkg darált mák
  • tejföl
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjában, egészben megfőzzük, hűtjük, még melegen meghámozzuk, gyúródeszkára krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, a tojást és a sót, könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. (Pár percig szoktam pihentetni a liszt miatt.)

    Kb. 1 cm. vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles hosszú csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokat egyenként kisújnyi darabokra vágjuk, majd egyenként két tenyerünkkel kicsit megsodorjuk, nudlivá formázzuk a tésztát.

    Közben bő, kb. 3-4 liter sós vizet forralunk, és két részletben kifőzzük a nudlikat. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, jól lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajjal összekeverjük.

    Tálalásnál tányérra szedjük a nudlit, megszórjuk a cukrozott mákkal, és fahéjjal, porcukorral ízesített tejföllel meglocsoljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin