Mákos muffin

default user icon
18 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 24 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 30 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált mák
  • pici fahéj
  • 6 evőkanál dzsem (meggy vagy málna)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Kikeverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a dzsemmel. Lehet bele reszelni kis citromhéjat is. A lisztbe keverjük a sütőport, a mákot és a fahéjat. A masszához hozzátesszük a lisztes keveréket, majd a felvert tojásfehérjéket. Muffinformába kanalazzuk, előmelegített sütőbe tesszük. Közepesen meleg sütőben kb. 15-20 perc a sütési idő. Vaníliás porcukorral meghinthetjük a kész muffinokat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Francsicsné Balasa Gabriella 5 évvel ezelőtt
Tegnap este eljátszottam vele, háát, szuper !! Kösz a recit. Üdv.: Bica :)))
Szabó Judit 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem a muffint, picit kevesebb (25 dkg) margarinnal és kicsit több lekvárral. Isteni lett! Puha és nagyon finom! Azt hiszem ez a muffin bekerül a családi süti repertoárba. Nagyon király recept! Köszi!
Kukla Zita 6 évvel ezelőtt
Mennyei lett, köszi a receptet:):). A Páromnál is nagy sikert aratott, pedig nem igazán szereti az édességet:P:). Én is a receptet követtem, 30 db lett belőle:).
Németh Orsolya 6 évvel ezelőtt
Abszolút favorit, köszi a receptet, nagy sikert arattam vele. Mellesleg megjegyzem hogy már a tésztája annyira finom hogy amikor ott tartottam akkor az járt a fejemben ha megsütve is ilyen finom lesz akkor tuti sikert aratok majd vele. :) úgy lett...
Klinga Edina 7 évvel ezelőtt
Az én férjuram kedvence lett ez a muffin. Imádja a mákot, és férfi létére - számomra érthetetlen módon - rajong a lekvárért. Ezért elkészülés után ő mindig egy jó nagy adag nagyi-féle barackdzsemmel nyakon öntve eszi, és imádja! Az itt feltüntetett arányoknak én mindig csak a felét veszem, mégis kétszer töltöm meg a 12db-os formámat. El szokott fogyni! :D Köszi a receptet!
pistuc 7 évvel ezelőtt
Azon tűnődöm, milyen lenne ez a muflon, ha mondjuk kétszer annyi mákkal csinálnám (mert nagyon szeretjük a mákucit). A véleményeket, köszönettel, ide várom :)
Tóth Orsolya Ors 7 évvel ezelőtt
Isteni lett, feleennyi hozzávalóból, 12dbot csináltam, véletlenül több tojással, de így is tuti lett, higitani nem kellett, az extra fehérje miatt :) Köszi a receptet! UI: csak félig vertem fel a fehérjét, szerintem kemény hab szükségtelen a muffinokhoz.
pistuc 7 évvel ezelőtt
Ez volt az első muflon, amit sütöttem - mindjárt három részletben, merthogy nekem 27 kelyhecskére való tésztám lett. Én is kevertem hozzá - két bociszemnyi (1,5 dl) - tejet, hogy ne legyen oly sűrű. Kicsit kiérződött a margarin íze, ezt elkerülendő legközelebb egy napraforgótányérnyival (5 dkg) kevesebbet teszek bele. Ezen apróságoktól eltekintve tényleg nagyon finom lett, köszönjük a receptet!
deniga 7 évvel ezelőtt
Én mindent a recept szerint csináltam. Olyan sikerem lett vele, hogy bármilyen sütit kiötlök, hogy majd sütök, az a reakció, hogy inkább a mákos muffint... Köszönöm a receptet. :)
Szöllősi Anikó 7 évvel ezelőtt
Szerintem ebből a receptből kimaradt a tej. Anélkül egy száraz, nagyon sűrű massza lesz belőle. Én így nem mertem berakni a sütőbe, addig adtam hozzá tejet, amíg normális állaga nem lett, és így sütöttem meg. Finom lett!

Hasonló Receptek

Magazin