Keress receptre vagy hozzávalóra

Mákos-meggyes szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 ek meggylekvár
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 13 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 7 dl cukrozott meggy
  • A tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével egy tálban összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x38 cm-es tepsit, majd belesimítjuk a masszát, és megkenjük lekvárral a tetejét.
    2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet és a sütőporrral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a mákot, a lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot.
    3. A masszát a lekváros tésztára simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
    4. Az összetört csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Megjegyzés

A sütemény tetején a csokimáz nem lesz egyenletes, mivel a meggytől nem egyenes a sütemény a felszíne.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin