Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 lapot sütünk belőle.
A mákos töltelék alapanyagait összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A meggyes töltelékhez a szójatejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinos-porcukros krémet és a magvalt meggyet.
Az első lapot a pálinkás meggylekvárral megkenjük, majd ráhelyezzük a mákos töltelék felét. Rátesszük a 2. lapot, és a tejbegrízes krémet egyenletesen elsimítjuk rajta. A 3. lapot szintén megkenjük meggylekvárral, majd a maradék mákos tölteléket ráhelyezzük. A 4. lap tetejére kerül az olvasztott csokimáz.
Az elkészült süteményt néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre