A kifliket felkarikázzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró tejet.
A birsalmasajtot lereszeljük vagy apróra vágjuk, majd kikeverjük a narancs és a citrom reszelt héjával és levével, valamint a fahéjjal.
A kiflikarikák felét egy kivajazott, morzsázott formába vagy tepsibe rakjuk, egyenletesen ráöntjük a tojásos tejet, megszórjuk a mák felével, majd meglocsoljuk a méz, az olvasztott vaj, végül pedig a birsalmás keverék felével. Egyenletesen befedjük a maradék kiflikarikával,és még egyszer meglocsoljuk, megszórjuk a maradék hozzávalókkal. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral és a citrom levével kemény habbá verjük. A máglyarakás tetejére halmozzuk, megszórjuk az egész mákkal, és kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.