Elkészítés: A lisztet a vajjal, a tojássárgájával és a vízzel összegyúrjuk. Két cipóra elosztjuk, és 1 órára hideg helyre tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot a cukorral, a vízzel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és héját, az olvasztott vajat, végül a tojások felvert habját.
Az egyik cipót kinyújtva tepsibe tesszük, ráöntjük a mákos keveréket, egyenletesen elsimítjuk, és lefedjük a második kinyújtott lappal.
Villával megszurkálva, tojással kenve, előmelegített sütőben lassú tűznél sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre