Gyors mákos lepény

Hozzávalók

  • 20 dkg mák (darált)
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 40 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 1 üveg lekvár (savanykás)
  • porcukor (a tetejére)
  • zsír és liszt (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

    1. Feltörtjük a tojásokat, majd simára keverjük a cukorral és lassan, állandóan keverve öntjük bele a tejet. Hozzáadjuk a darált mákot, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, a sütőport és a lisztet.
    2. Gőz felett megolvasztjuk a vajat, hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a masszához.
    3. Kizsírozott, kilisztezett kisebb tepsibe öntjük, és közepes hőfokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    4. Deszkára borítva kihűtjük, majd félbevágjuk, savanykás lekvárral töltjük meg.

Megjegyzés

Könnyen elkészíthető sütemény.

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Almási Jánosné 7 hónappal ezelőtt
Kedves Alexandra! Bizonyára finom a süti, de a receptnél nem árt következetesnek lenni, ha a hozzávalóknál margarint írunk, akkor az elkészítésnél se vajat olvasszunk, hanem maradjunk a margarinnál. Bocsi a kekeckedésért! Üdvözlettel: Margó

Hasonló Receptek

Magazin