Keress receptre vagy hozzávalóra

Mákos kuglóf liszt nélkül

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • magozott meggy
  • fahéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Először is a legidőigényesebb rész: megdarálok 20 dkg mákot és 20 dkg diót.
    Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra és a kuglófsütőt előkészítem (vajazom, lisztezem).
    6 dkg porcukrot krémesre keverek 20 dkg puha vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral, pici fahéjjal és egy csipet sóval. Ezután 8 tojás sárgáját belekeverek ebbe a krémbe. A tojásfehérjéket kb. 15 dkg cukorral kemény habbá verem, majd felét a vajas masszába keverem. Eután fakanállal hozzáadom a diót, mákot, alaposan eldolgozom, majd meggydarabokat keverek bele, és végül jöhet a maradék hab is. Ezután a kuglófformába öntöm és mehet is az előmelegített sütőbe, aminek hőfokát ilyenkor visszaveszem úgy 170 fokra. A sütési idő kb 1 óra.

Megjegyzés

Ez a kuglóf nagyon finom-könnyű és a meggydarabkák különösen finommá teszik. Igazi finomság reggelire vagy akár uzsonnára is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

eerika 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is elkészítettem. Nagyon finom lett. Én legközelebb 1 üveg lecsepegtetett meggyet adok hozzá, mert elbírja. Sokáig kell sütni és a formát alaposan vajazni, lisztezni kell, de úgy tényleg kijön! Hálásan köszi a receptet/
csilluu 8 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem ezt a finomságot.Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva...miután beraktam a sütőbe rögtön kisebbre állítottam a lángot.Pár perc múlva kifutott((20 perc múlva jól megégett a teteje.((1 óra múlva kivettem tű próba után,a negyed része nem akart kijönni/nem is jött/.De ami maradt az nagyon-nagyon finom lett!!!Gondolom én rontottam el valamit már a kifutás meg ilyesmi miatt.
anyócácska 9 évvel ezelőtt
kb 70 percig
FZsuzsa 11 évvel ezelőtt
Azt árulja el nekem valaki, kérem, hogy mennyi ideig kell ezt sütni??? Nekem elsőre nem sült meg a közepe, hálisten még a kiborítás előtt észrevettem, visszatettem, így viszont beragadt a kuglófsütőbe, gondolom, az ide-oda rakosgatás miatt, közben kihűlt kicsit, iylemi... Egyébként nagyon finom lett, csak jó volna, ha legközelebb nem darabokban jönne csak ki... Köszi előre is.
Eleonorka 13 évvel ezelőtt
Mikor a tojásfehérjéket habbá veritek, nehogy egybe beleszórjátok a cukrot, mert sosem lesz belőle hab!!! Előbb verjétek jól föl a habot, és csak fokozatosan keverjétek hozzá a cukrot!

Hasonló Receptek

Magazin