Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mákos kuglóf liszt nélkül

default user icon
5 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 8 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg darált dió
  • magozott meggy
  • fahéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Először is a legidőigényesebb rész: megdarálok 20 dkg mákot és 20 dkg diót.
    Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra és a kuglófsütőt előkészítem (vajazom, lisztezem).
    6 dkg porcukrot krémesre keverek 20 dkg puha vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral, pici fahéjjal és egy csipet sóval. Ezután 8 tojás sárgáját belekeverek ebbe a krémbe. A tojásfehérjéket kb. 15 dkg cukorral kemény habbá verem, majd felét a vajas masszába keverem. Eután fakanállal hozzáadom a diót, mákot, alaposan eldolgozom, majd meggydarabokat keverek bele, és végül jöhet a maradék hab is. Ezután a kuglófformába öntöm és mehet is az előmelegített sütőbe, aminek hőfokát ilyenkor visszaveszem úgy 170 fokra. A sütési idő kb 1 óra.

Megjegyzés

Ez a kuglóf nagyon finom-könnyű és a meggydarabkák különösen finommá teszik. Igazi finomság reggelire vagy akár uzsonnára is.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

eerika 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is elkészítettem. Nagyon finom lett. Én legközelebb 1 üveg lecsepegtetett meggyet adok hozzá, mert elbírja. Sokáig kell sütni és a formát alaposan vajazni, lisztezni kell, de úgy tényleg kijön! Hálásan köszi a receptet/
csilluu 9 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem ezt a finomságot.Mindent úgy csináltam ahogy le volt írva...miután beraktam a sütőbe rögtön kisebbre állítottam a lángot.Pár perc múlva kifutott((20 perc múlva jól megégett a teteje.((1 óra múlva kivettem tű próba után,a negyed része nem akart kijönni/nem is jött/.De ami maradt az nagyon-nagyon finom lett!!!Gondolom én rontottam el valamit már a kifutás meg ilyesmi miatt.
anyócácska 10 évvel ezelőtt
kb 70 percig
FZsuzsa 12 évvel ezelőtt
Azt árulja el nekem valaki, kérem, hogy mennyi ideig kell ezt sütni??? Nekem elsőre nem sült meg a közepe, hálisten még a kiborítás előtt észrevettem, visszatettem, így viszont beragadt a kuglófsütőbe, gondolom, az ide-oda rakosgatás miatt, közben kihűlt kicsit, iylemi... Egyébként nagyon finom lett, csak jó volna, ha legközelebb nem darabokban jönne csak ki... Köszi előre is.
Eleonorka 14 évvel ezelőtt
Mikor a tojásfehérjéket habbá veritek, nehogy egybe beleszórjátok a cukrot, mert sosem lesz belőle hab!!! Előbb verjétek jól föl a habot, és csak fokozatosan keverjétek hozzá a cukrot!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes