Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos kuglóf liszt nélkül

MME MME
5 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először is a legidőigényesebb rész: megdarálok 20 dkg mákot és 20 dkg diót.
Ezután előmelegítem a sütőt 200 fokra és a kuglófsütőt előkészítem (vajazom, lisztezem).
6 dkg porcukrot krémesre keverek 20 dkg puha vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral, pici fahéjjal és egy csipet sóval. Ezután 8 tojás sárgáját belekeverek ebbe a krémbe. A tojásfehérjéket kb. 15 dkg cukorral kemény habbá verem, majd felét a vajas masszába keverem. Eután fakanállal hozzáadom a diót, mákot, alaposan eldolgozom, majd meggydarabokat keverek bele, és végül jöhet a maradék hab is. Ezután a kuglófformába öntöm és mehet is az előmelegített sütőbe, aminek hőfokát ilyenkor visszaveszem úgy 170 fokra. A sütési idő kb 1 óra.

Megjegyzés

Ez a kuglóf nagyon finom-könnyű és a meggydarabkák különösen finommá teszik. Igazi finomság reggelire vagy akár uzsonnára is.
- MME

Ezek is érdekelhetnek