Mákos krémes

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 tojásból piskóta
  • A mákos piskótához:
  • 2 egész tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg olvasztott margarin
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 3 kanál liszt
  • 1 citrom leve

Elkészítés

    Elkészítés: 10 tojásból hagyományos piskótát sütünk, majd 2 lapba vágjuk.

    A mákos piskótához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Megsütjük lassú tűznél.

    A krémhez a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük. A 3 dl tejből és a 3 kanál lisztből a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a cukros margarinnal összekeverjük.

    A süteményt összeállítjuk a következő sorrendben: sima piskóta – krém – mákos piskóta – krém – sima piskóta. Tetejére porcukor kerül.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek