Elkészítés: A töltelék elkészítésével kezdjük. A mákot a tejben összefőzzük a cukorral és a grízzel. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a margarint, a citromot és a lekvárt. A habbá vert tojásfehérjét akkor tesszük bele, amikor már kihűlt.
Addig összeállítjuk a tésztát. A hozzávalókat összegyúrjuk, és 2 cipóba osztjuk. Kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát. A kihűlt töltelékbe óvatosan belekeverjük fakanállal a tojáshabot, és beterítjük vele a tésztát. Kinyújtjuk a másik tésztát, rátesszük. Villával megszurkáljuk, tojással megkenjük. Sütés után porcukorral lehet megszórni.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre