Elkészítése: Mákos linzertésztát készítünk. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, 1 csipet sóval, a tojással, reszelt narancshéjjal, és a vaníliarúd kikapart belsejével. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a
mákot és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hûtõszekrényben egy éjszakán át pihentetjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, hosszú (kb. 25 cm) rudat sodrunk belõle, azokat 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A két végük felé elkeskenyítve
kifliket formálunk belõlük. Sütõpapírral bélelet tepsibe tesszük õket, és 1/2 órán keresztül hideg helyre tesszük. A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra és középsõ bordamagasságon 15-18
percig sütjük. Ha vaníliás kiflit is szeretnénk, akkor egy részét még forrón beleforgatjuk vaníliás porcukorba. A többit a tepsiben hagyjuk
kihûlni. Ha akarjuk a kiflivégeket csokoládéba is márthatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre