Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mákos kalácskoszorú

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mákos kalácskoszorú

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 31
  • Elküldve: 9

Hozzávalók:

  • A kalácshoz:
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 5 dkg mazsola
  • A tetejére:
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 2,5 dl tej
  • 37-38 dkg darált mák
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg felaprított natúr pisztácia
  • 2 db tojás
  • 10 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 1-2 evőkanál sárbaracklekvár
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

Először elkészítjük a kovászt. Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk belőle. Lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd letakarva, langyos, 40-50 fokos hőmérsékleten pihentetjük. Akkor megfelelő a kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye, és az egész kissé domború (ha a kovász lapos, akkor túlkelt, ha pedig rugalmas, akkor még keletlen). A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és hozzávalóval. A liszt és az összes nyersanyag legyen egyformán langyos, ezért a sütemény összes hozzávalóját egyszerre készítsük az asztalra! A lisztet szitáljuk át, akkor jó levegős lesz. A már bedagasztott tésztát cipóvá formáljuk, és a duplájára kelesztjük (kb. 1-1 óra 20 perc).

A töltelékhez a tejet felforraljuk. A tűzhelyről levéve belevegyítjük a darált mákot, a mandulát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és kevés kivételével a pisztáciát. Miután kihűlt, egyesével beledolgozzuk a 2 tojást. A marcipánt és az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk.

A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kb. 20x40 cm-es lapokká nyújtjuk. Megkenjük a mákos masszával, a hosszanti oldaluknál kb. 2 cm-es sávot szabadon hagyunk. A marcipánból és a sárgabarackból keveset félreteszünk, a többit a mákmasszára szórjuk. A tésztalapokat a hosszanti oldaluknál fogva feltekerjük és összefonjuk. A fonatot margarinnal kikent 26 cm-es, koszorú alakú formába fektetjük. Tetejét bevagdossuk, pisztáciával, marcipánnal, sárgabarackkal megszórjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, 35 perc elteltével, alufóliával letakarjuk.

A mákos kalácskoszorút rácsra téve kihűtjük, majd a formából kivesszük. Tetejét megkenjük a megmelegített, átpasszírozott sárgabaracklekvárral, és száradni hagyjuk. Végül porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gallov Andrea küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. december 6. (vasárnap) 16:22
    Hát ezt én is megcsináltam... Tökéletes!
    JorjaBleu szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Grillezett piadina Grillezett piadina
Házi naan Házi naan
Citromkrémes mákos torta Citromkrémes mákos torta
Villámgyors sajtos-vajas csillagok Villámgyors sajtos-vajas csillagok
Sajttal töltött padlizsánbatyu Sajttal töltött padlizsánbatyu
Gyors mákos süti Gyors mákos süti
Avokádósaláta sonkával és tojással Avokádósaláta sonkával és tojással
Csokis-diós torta Csokis-diós torta
Masnitészta tonhallal és kukoricával Masnitészta tonhallal és kukoricával
Fahéjas-hajdinalisztes palacsinta Fahéjas-hajdinalisztes palacsinta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125007_zoldfuszerek_110.jpg Fogyni akarsz? Íme 14 zamatos zöldfűszer, ami segít

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125001_gyerek_110.jpg Ennyi vitaminra van szüksége a gyereknek egy nap

Csemetéink növésben vannak, sportolnak és tanulnak – ezért aztán folyamatosan csúcsformában kell lennie az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124998_csirkemell_110.jpg Mire figyelj, ha csirkehússal sütsz vagy főzöl?

Vizsgáld meg alaposan a csirkét, mielőtt megveszed a boltban! Árulkodó lehet a hús színe és a csomagolás, ha kicsit is gyanús,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125019_limonade_dinnye_110.jpg Eleged van a vízből? Íme 5 zamatos, diétás szomjoltó!

Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a forróságban és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125014_lepeny_tortilla_110.jpg Tortilla, pita, naan - házi lepénykenyerek, pillanatok alatt!

A nyári grillezések, tárcsán sütések, salátázások, különféle mártások társaságában nagyon jól érzi magát a lepénykenyér. Tortilla…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125009_eper_110.jpg Vigyázz az eperrel: ha allergiás vagy rá, végzetes is lehet!

Az eper a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse - ám előfordulhat, hogy allergiás reakciókat okoz. A viszketés, csalánkiütés…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124988_gyomor_fajdalom_110.jpg 4 tévhit az emésztésről, melyeknek nem szabad bedőlni

Valószínűleg mindannyiunknak tanácsolták már az életben, hogy gyomorégésre igyunk tejet, vagy egy nehéz étel után gurítsunk le…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124996_paleo_protein_110.jpg Pofonegyszerű paleo proteinszelet sütés nélkül - videó

Jó hírünk van a paleolit étrend és a kemény edzés híveinek, ugyanis paleo proteinszeletet gyorsan és egyszerűen el lehet…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept