Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos hógolyó

45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet ízesítjük a cukorral, valamint sóval, és felforrósítjuk. A forró tejet a darált mákra öntjük, majd alaposan elkeverjük. Ha lehűlt a tészta, lisztezett gyúrólapon 25 részre osztjuk.
  3. Minden tésztadarabot golyóvá formázunk, a golyókat féltenyérnyi körré nyújtjuk ki, majd elosztjuk rajtuk a mákos tölteléket. A töltött tésztakorongokat kézbe vesszük, és golyókat formálunk belőlük. (Ügyeljünk arra, hogy a töltelék sehol ne látszódjon ki.)
  4. Ha elkészült mind, egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, és a süteményeket szépen sorban lerakosgatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt világosra sütjük őket. Még forrón porcukorba hempergetjük a töltött kekszeket és rácson hagyjuk kihűlni. Fém dobozban tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss