Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba

MME MME
1 3.5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt elkeverjük 1 dl langyos tejjel, kevés porcukorral és langyos helyen kelni hagyjuk. Összekeverjük a lisztet, olvasztott vajat, tojássárgájákat, porcukrot, sót és a kovászt, jól kidolgozzuk és langyos kb. 30-35 fokos helyen megkelesztjük. A tésztából hosszú hengereket formázzuk kivajazott sütőlemezre tesszük és közepes sütőben pirosra sütjük. A tejet a cukorral, vajjal, vanília rúddal, reszelt citromhéjjal felforraljuk, beletesszük az őrölt mákot és alaposan összekeverjük. A megsült tésztát összevágjuk, beletesszük a tejbe, óvatosan összerázzuk és nagyon kis lángon felforraljuk. A mákos gubát melegen porcukorral megszórva, vagy hidegen is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss