Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos guba vaníliaöntettel

default user icon

Hozzávalók

  • A gubához:
  • 20 dkg gluténmentes bagett
  • 7 dl mandulaital
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 6 ek eritrit
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált mák
  • A vaníliaöntethez:
  • 3 dl mandulaital
  • 1 tk vanília őrlemény
  • 2 ek eritrit
  • 1 tk tápióka keményítő

Elkészítés

    1. A bagettet felszeleteljük kb. 3-4 cm-es szeletekre. A mandulaitalt a vaníliával, az eritrittel és a reszelt citromhéjjal egy lábosban összemelegítjük.
    2. A felszeletelt bagett felével kibéleljük egy hőálló tál alját, ráöntjük a mandulaital felét, majd megszórjuk a mák felével. Ráhalmozzuk a maradék bagettet, meglocsoljuk a maradék vaníliás mandulaitallal és megszórjuk a mákkal.
    3. Állni hagyjuk egy fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A vaníliaöntethez 2,5 dl mandulaitalt, a vaníliát, és az eritritet felmelegítjük közepes hőmérsékleten.
    4. A maradék mandulaitalban csomómentesre keverjük a tápióka keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett a vaníliás keverékhez adjuk, és sodót főzünk belőle. Tálaláskor a mákos gubát meglocsoljuk a vaníliaöntettel.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

     

    HABOS MÁKOS GUBA MUFFIN>>> 

    MÁKOS GUBA TORTA EGYSZERŰEN>>> 

    MÁKOS GUBA MAZSOLÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin