Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba vaníliaöntettel

MME MME
50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A mákos guba elkészítéséhez a bagettet felszeleteljük kb. 3-4 cm-es szeletekre. A mandulaitalt a vaníliával, az eritrittel és a reszelt citromhéjjal egy lábosban összemelegítjük.
  2. A felszeletelt bagett felével kibéleljük egy hőálló tál alját, ráöntjük a mandulaital felét, majd megszórjuk a mák felével. Ráhalmozzuk a maradék bagettet, meglocsoljuk a maradék vaníliás mandulaitallal és megszórjuk a mákkal.
  3. Állni hagyjuk egy fél órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A vaníliaöntethez 2,5 dl mandulaitalt, a vaníliát, és az eritritet felmelegítjük közepes hőmérsékleten.
  4. A maradék mandulaitalban csomómentesre keverjük a tápióka keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett a vaníliás keverékhez adjuk, és sodót főzünk belőle. Tálaláskor a mákos gubát meglocsoljuk a vaníliaöntettel.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mindenmentes mákos guba

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss