Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos guba vaníliakrémmel

Hozzávalók

  • A gubához:
  • 3 db kifli (szikkadt)
  • 2-3 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

Elkészítés

    1. A kiflit felkarikázzuk, majd langyos tejjel leöntjük, óvatosan összeforgatjuk, és hagyjuk, hogy teljesen felszívja a tejet. A darált mákhoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük, majd rákanalazzuk a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan összekeverjük. (Ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá.)
    2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük. A vaníliás pudingport simára keverjük egy kevés hideg tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Ezután hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
    3. Ezután kevergetve kihűtjük, hogy éppen csak langyos (majdnem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot. Tálaláskor a habos vaníliakrémet tányérba kanalazzuk, majd rápakoljuk a mákos gubát, és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.

    MÁKOS GUBA POHÁRBAN>>> 

    GUBATORTA>>> 

    MÁKOS GUBA TORTA MADÁRTEJES KRÉMMEL>>> 

Megjegyzés

A szikkadt kifli felhasználásának az egyik legfinomabb módja!

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin