Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba szilvalekvárral

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet langyosítsuk meg a vaníliás cukorral, majd tépkedjük bele a kiflit (rendes háziasszonyok bele is karikázhatják). Hagyjuk, hogy felszívja a tejet a kifli, majd szórjuk meg a mák-cukor keverékkel, majd a tetejére kanalazzuk rá a margarint.

180°C-os sütőben süssük át, nagyjából 6-8 percig. Ha elkészült, még forrón keverjük hozzá a szilvalekvárt.

Megjegyzés

Szerintem ez az egyik leghasznosabb édesség, ami jó magyar konyhánk gyöngyszeme. Nem kell hozzá más, mint némi megmaradt, szikkadt kifli, tej, vaníliás cukor és egy pici margarin. No meg persze a mákos-cukros keverék. Pillanatok alatt elkészül, ez az egyik előnye, a másik pedig, hogy ha picit megbolondítjuk szilvalekvárral, akkor mennyei desszertet varázsolhatunk még az ünnepi asztalra is. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss