Mákos guba sajttortácska, szilvaöntettel

Hozzávalók

  • A mákos guba alaphoz:
  • 25 dkg kifli
  • 3,5 dl 3,5 %-os tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál mák
  • 1 evőkanál cukor
  • A sajttortához:
  • 50 dkg Philadelphia natúr krémsajt
  • 2 db nagy tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 púpos teáskanál étkezési keményítő
  • A szilvaöntethez:
  • 6 db szilva, vagy szilvalekvár
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál keményítő
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés

    1. A mákos guba alaphoz a kifliket fel kell karikázni, a mákot a cukorral ledarálni, a tejet a vaníliás cukorral felforralni. A forró tejjel le kell önteni a felkockázott kiflit, megvárni, míg beszívja a tejet, majd hozzákeverni a mákot. Ezt a gubát kb. 1cm vastagon a szilikon muffinformák aljába kell nyomkodni.

    2. A sajttorta minden hozzávalóját egyneművé kell keverni, majd a tálat többször a pulthoz ütögetni, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle. A mákos gubával töltött szilikon formákat egy nagy tepsibe helyezni és ujjnyi vastagon vizet tölteni a formák alá.

    3. A sajttorta krémjével tele kell tölteni a formákat és 150 fokon - légkeverős sütőben - 30-40 perc alatt készre kell sütni őket, úgy, hogy éppen csak színt kapjon a tetejük. Még melegen egy kés hegyével óvatosan körbevágjuk a sajttorták szélét, hogy a hűlés következtében ne repedjen meg a tetejük.

    4. A szilvaöntethez a kimagozott, apróra vágott szilvát a cukorral meghintjük, fahéjjal ízesítjük, a keményítővel elkeverjük. Kis lángon, állandó keverés mellett összeforraljuk. Ezzel az öntettel kínálhatjuk a sajttortácskákat.

Megjegyzés

A recept a Philadelphia Budapest Cheesecake receptverseny díjnyertes alkotása, megálmodója: Teller Mariann

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Della25 8 hónappal ezelőtt
Szülinapokra mindig sajttortát készítek, mert egyszerű és nagyon finom! Édesapám imádja a mákos gubát, szóval ez a recept tuti befutó lesz az ünnepi vacsin! Be is vásárolok hozzá a Prímában! :)

Hasonló Receptek

Magazin