Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos guba pohárban

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db fonott kalács
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 l tej
  • 1 db citrom
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg mák (darált, cukrozott)
  • A krémhez:
  • 8 dl habtejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 marék áfonya

Elkészítés

    1. A kalácsot kis darabokra tépkedjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kalácsot, megszórjuk a cukorral, rálocsoljuk a tejet, megszórjuk a megmosott citrom lereszelt héjával, és néhány percig forraljuk az egészet. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd szétosztjuk poharakba, és megszórjuk mindet a mákkal.
    2. A krémhez 5 dl tejszínt forralunk a felhasított vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Gyöngyözve forraljuk 10 percig. Közben egy nagy tálban a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzácsorgatunk egy kevés tejszínt. Hozzádjuk a vaníliás tejszínt is. Az így kapott krémet pudingsűrűségűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk a vaníliarudat.
    3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Betesszük a hűtőbe 2 órára, hogy megdermedjen. Végül a krémet a guba tetejére halmozzuk. 

    MÁKOS GUBA TORTA MADÁRTEJES KRÉMMEL>>> 

    MÁKOS GUBA MAZSOLÁVAL>>> 

    MÁKOS GUBA TORTA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin