Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba pohárban

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot kis darabokra tépkedjük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kalácsot, megszórjuk a cukorral, rálocsoljuk a tejet, megszórjuk a megmosott citrom lereszelt héjával, és néhány percig forraljuk az egészet. Hozzácsorgatjuk a tejszínt, majd szétosztjuk poharakba, és megszórjuk mindet a mákkal.
  2. A krémhez 5 dl tejszínt forralunk a felhasított vaníliarúddal és a kikapart magjaival. Gyöngyözve forraljuk 10 percig. Közben egy nagy tálban a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzácsorgatunk egy kevés tejszínt. Hozzádjuk a vaníliás tejszínt is. Az így kapott krémet pudingsűrűségűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Eltávolítjuk a vaníliarudat.
  3. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Ezután hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonyát. Betesszük a hűtőbe 2 órára, hogy megdermedjen. Végül a krémet a guba tetejére halmozzuk. 

MÁKOS GUBA TORTA MADÁRTEJES KRÉMMEL>>> 

MÁKOS GUBA MAZSOLÁVAL>>> 

MÁKOS GUBA TORTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss