Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Mákos guba plusz

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Mákos guba plusz

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 238
  • Elküldve: 40

Hozzávalók:

  • 6-8 db tejes kifli
  • 9 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 10 dkg cukor (fele a tejbe)
  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Egy tepsit vastagon kikenek margarinnal. A kifliket vékony karikákra vágom, szépen sorban leteszem a felét a tepsibe, rászórom a mákos, cukros, fahéjas, pudingporos száraz keverék 2/3-át, majd befedem a maradék kiflivel, erre is szórok egy kis mákos keveréket. Az egészet meglocsolom a végén a mikróban 6-7 percig melegített tej, cukor, citromhéj és margarin elegyével.

Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben 40 percig sütöm 180 fokon.

Sárgabaracklekvárral kínálom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

ekesandi receptjeiből:
Carbonara spagetti Anditól
Meggyes-diós pite könnyű, puha tésztával
Mexikói paradicsomos csirkecomb
Szűzérme gombával, zöldborsóval és chilivel
Kedvenc csokitorta meggyes piskótával
Bakonyi csirkemell gombával és ceruzababbal
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
Répatorta narancsos-vaníliás mascarponekrémmel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. szeptember 9. (csütörtök) 22:14
    Szeretjük, köszönjük, mentve! Üdv: Bica:))
    Bgaboca szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Libalakoma
Novemberben vétek nem enni libát. Szezonja van, és a Márton-nap is kötelez! Libaleves, ludaskása, pecsenye... Válogass receptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karfiol lengyelesen Karfiol lengyelesen
Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel Kókuszos tejberizs gyümölcsökkel
Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással Fűszeres göngyölt pulykacomb fehérbormártással
Mézes-fűszeres csülök Mézes-fűszeres csülök
Lazacos-póréhagymás pite Lazacos-póréhagymás pite
Gőzgombóc szilvalekvárral töltve Gőzgombóc szilvalekvárral töltve
Mickey Egér muffin Mickey Egér muffin
Mickey Egér tonhalas töltött paradicsom Mickey Egér tonhalas töltött paradicsom
Gyömbéres-diós karikák Gyömbéres-diós karikák
Pikáns karamellizált hagymalekvár Pikáns karamellizált hagymalekvár
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 3 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123103_apfelkuchen-110.jpg Ellenállhatatlan almás sütemény

Az őszi-téli konyha desszertrepertoárjában kitüntetett helyet foglalnak el az almával készített édességek. Igaz ez Európa számos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123109_eclair-110.jpg Éclair, a ragyogó fánk

Az utóbbi évek egyik igazi nagy visszatérője az éclair. Két-három évvel ezelőtt – a macaron árnyékából kitörve – ez a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept