Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos guba narancsos krémmel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • 600 ml tej
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj (plusz a formához)
  • 10 szelet kalács
  • 5 dkg porcukor (plusz a tálaláshoz)
  • 15 dkg darált mák
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek narancslekvár
  • 50 ml narancslikőr
  • 3 ek méz
  • 200 ml habtejszín

Elkészítés

    1. A vaníliarúd kikapart magjait és a megmosott, szárazra törölt narancs lereszelt héját a tejhez adjuk, aztán meglangyosítjuk. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd felöntjük a tejjel. Ezután felforraljuk, és kevergetve besűrítjük. 
    2. Négy kisebb hőálló tálat kivajazunk, majd elrendezzük bennük a kalács szeleteket. Megszórjuk mindet a porcukorral összekevert mákkal, majd meglocsoljuk a tojáskrémmel. A tetejükre vajat csípkedünk, aztán 170 fokra elomelegített sütoben 15 percig sütjük. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihulni.
    3. Csomómentesre keverjük a mascarponét a narancslekvárral, a likörrel, a mézzel és a kemény habbá vert tejszínnel. Meghintjük a gubákat a porcukorral és némi reszelt narancshéjjal, majd a mascarponekrémmel kínáljuk.

     

Megjegyzés

A mini mákos gubákat fehér csokis mártással is kínálhatjuk. A guba tetejét egyébként mini habcsókokkal is díszíthetjük.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin