Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba narancsos krémmel

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vaníliarúd kikapart magjait és a megmosott, szárazra törölt narancs lereszelt héját a tejhez adjuk, aztán meglangyosítjuk. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd felöntjük a tejjel. Ezután felforraljuk, és kevergetve besűrítjük. 
  2. Négy kisebb hőálló tálat kivajazunk, majd elrendezzük bennük a kalács szeleteket. Megszórjuk mindet a porcukorral összekevert mákkal, majd meglocsoljuk a tojáskrémmel. A tetejükre vajat csípkedünk, aztán 170 fokra elomelegített sütoben 15 percig sütjük. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihulni.
  3. Csomómentesre keverjük a mascarponét a narancslekvárral, a likörrel, a mézzel és a kemény habbá vert tejszínnel. Meghintjük a gubákat a porcukorral és némi reszelt narancshéjjal, majd a mascarponekrémmel kínáljuk.

Megjegyzés

A mini mákos gubákat fehér csokis mártással is kínálhatjuk. A guba tetejét egyébként mini habcsókokkal is díszíthetjük. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss