Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
A tejet a vajjal, a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal, valamint a mézzel állandóan kevergetve felforraljuk, hogy ne bőrösödjön meg. Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliát, és leforrázzuk vele a kifliket. Jó látforgatjuk (de óvatosan, nehogy összetörjön a kifli!), hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
Egy tálban összekeverjük a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt szegfűszeget. Ezután ezt a keveréket a tejes kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan).
A kész gubát egy előre kivajazott magas peremű tepsibe vagy jénaiba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
A kész gubát melegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre