Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos guba mazsolával

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db kifli (szikkadt)
  • 4 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 1 db vanília (rúd)
  • 5 db tojás
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 20 dkg mák (darált)
  • 15 dkg mazsola

Elkészítés

    1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk, ha nem eléggé szárazak, akkor közepesen meleg sütőben pár perc alatt kicsit megszárítjuk őket.
    2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjaival és 10 dkg cukorral felforraljuk, ezzel a tejjel meglocsoljuk a kiflikarikákat.
    3. A kiflikre egyenletesen rászórjuk a darált mák felét és 10 dkg mazsolát.
    4. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a 10 dkg cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a darált mák másik felét, és belekeverjük az áztatott kifliket.
    5. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd a kiflis masszához keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot).
    6. A masszát kivajazott edénybe öntjük, megszórjuk a maradék mazsolával, és előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 50 percig sütjük. Akkor van készen, ha a teteje kissé megpirul és a közepe sem nyers, de vigyázni kell, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.

      MÁKOS GUBA, MAGYAROS SPECIALITÁS >>> 

      MÁKOS GUBA, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin