Mákos guba III.

default user icon
4 5/5
Mákos guba

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 evőkanál darált mák
  • 7 evőkanál porcukor
  • 10 darab száraz kifli
  • 1 liter tej
  • 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A kifliket karikákra vágjuk. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével vagy egy csomag vaníliás cukorral felforraljuk. A kifliket a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és nagyjából kinyomkodjuk belőle a tejet. Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukros mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, szórjuk meg a tetejét is vele. Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk a sütőbe, de nem szükséges.

Megjegyzés

Ha szeretjük, főzős vaníliapudingot is önthetünk a tetejére. Porcukorral tálalandó.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Adrienn 5 évvel ezelőtt
Itt a hozzávaló 2 vagy 4 személyre van értve?
Krajecz Ágnes 6 évvel ezelőtt
Én pirított teavajjal locsolom meg a végén. Nagyon tuti, nagymamám receptje :)
Szabó mária 7 évvel ezelőtt
A családom kedvence a mákos guba. Én mielőtt beteszem egy kicsit a sütőbe, hogy kérgesedjen meg a teteje, előtte langyos mézet locsolok a tetejére úgy kb. 2-3 evőkanálnyit.
lovassykata 7 évvel ezelőtt
Most jövök az ebédlőasztaltól, ahol is ketten bevágtuk az egész adagot... szóval köszi a receptet, nagyon finom!! Annyit módosítottam csak, hogy reszelt citromhéjat is raktam bele, és 15 percre betettem a sütőbe, mert szerintem úgy az igazi, ha jó ropogós a teteje.

Hasonló Receptek