Mákos guba II.

default user icon
3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 1/2 csomag élesztő
  • 2 dl tej
  • 50 dkg finom liszt
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál méz
  • A mákhoz:
  • 20 dkg darált mák
  • 2 dl tej
  • 2 citrom héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A vaníliaöntethez:
  • csomag vanília pudingpor
  • 1/2 l tej
  • 1 dl Amaretto likőr

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk, összekeverjük a liszttel, a többi hozzávalóval. Egy órán át kelni hagyjuk, majd kis nudlikat készítünk belőle, mézzel meglocsoljuk, és tepsiben megsütjük. A mákot felfőzzük a tejjel, a cukorral és a citrom héjával. A vaníliapudingot elkészítjük, és hozzáöntjük az Amaretto likőrt. Jénai tálba teszünk egy réteg kelt tésztát, majd egy réteg mákot, addig rétegezzük, míg a tál megtelik. Sütőben pirosra sütjük, és a vaníliaöntettel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin