Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos guba aszaltszilva-kompóttal

MME MME
1 4.7/5
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csomag gubarúd vagy kifli
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl méz
  • A kompóthoz:
  • 30 dkg magozott aszalt szilva
  • néhány szem szegfűszeg
  • 1–2 db fahéj

Elkészítés

A gubarudakat a vágás mentén eltördeljük (vagy a kifliket felkarikázzuk). A szeleteket tésztaszűrőbe borítjuk, majd kétszer-háromszor vaníliás, édes, forró tejet szűrűnk át rajtuk. Nagy teflonserpenyőben vajat olvasztunk, a tésztát forró vajban megforgatjuk, kicsit meg is pirítjuk. Tálra szedjük, cukros mákkal megszórjuk, forró mézzel meglocsoljuk. Melegen tálaljuk. A magozott aszalt szilvát kevés vízzel (cukor nélkül) feltesszük főni, a szegfűszeget és a fahéjat beleszórjuk. Melegen vagy hidegen a meleg mákos guba mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek