A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. Elkeverjük a cukorral, és lefedve felfuttatjuk.
A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük, a közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a masszához a megkelt kovásszal együtt, és a maradék langyos tejjel kidolgozzuk. Kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot és addig forraljuk, amíg a massza besűrűsödik. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a tojássárgáját, majd kihűtjük.
A tésztát kb. 35x35 cm nagyságúra nyújtjuk, majd hosszában félbevágjuk. A tészta mindkét felét megkenjük a máktöltelékkel, majd hosszában felgöngyölítjük. A hengereket összetekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Összekeverjük a tojásfehérjét, a tejet és a cukrot lekenjük vele a kalácsok tetejét.
A sütőt 50 fokra előmelegítjük, és 20 percre betoljuk a kalácsokat. Ezután lefedjük alufóliával, és 180 fokon további 30 perc alatt készre sütjük mindet.