Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos fonott kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 bögre víz
  • 4 tk szárított élesztő
  • 1/4 bögre cukor (+ 3 ek cukor)
  • 1/2 bögre tej
  • 5,6 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 4 bögre liszt
  • 3/4 tk só
  • 2 bögre darált mák

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverünk fél csésze langyos vizet, az élesztőt és negyed csésze cukrot, majd félretesszük. Elkezdjük melegíteni a tejet, és megolvasztjuk benne a vajat folyamatos kevergetés mellett. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, majd összedolgozzuk az élesztős eleggyel.
    2. A tejes-élesztős masszához hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát egy kivajazott tálba tesszük, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
    3. Átgyúrjuk, majd téglalappá nyújtjuk a megkelt tésztát lisztezett felületen. Összekeverjük a darált mákot 3 ek cukorral, és a tésztára simítjuk. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd a tekercset hosszában félbevágjuk.
    4. Összecsavarjuk a félbevágott tekercseket, és a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Durvára vágott dióval díszítjük.

    DIÓS-MÁKOS KALÁCS>>> 

    CSOKIS FONOTT KALÁCS>>> 

    RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS>>> 

Megjegyzés

1 bögre = 2,5 dl.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin