Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos és almás pitetekercs

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból pitetésztát gyúrunk majd 4 felé osztjuk, majd befóliázzuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  2. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd a darált mákhoz keverjük a mézzel együtt. A tejet felforrósítjuk, majd óvatosan leforrázzuk a mákos tölteléket.
  3. Az almás töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.(ha nagyon leveses lenne kis kekszmorzsát keverjünk bele.)
  4. A tésztagombócokat egyenként, enyhén lisztezett munkafelületen téglalappá nyújtjuk, majd megkenjük a mákos töltelék 1/3 részével. A két rövidebb szélénél kb. 1 cm-t kihagyunk, amit utána visszahajtunk a töltelékre, majd, mint a bejglit, feltekerjük. A többivel ugyan így járunk el.
  5. Egy tésztagombócot a nyújtás után megszórunk egy kevés darált keksszel, majd almás töltelékkel megtöltjük. Sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe sorakoztatjuk a rudakat, a tetejüket lekenjük az átkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sül. 

Ajánljuk még:

MÉZESKALÁCSOS KUGLÓF >>> 

KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLICSKÉK >>>

SVÉD FAHÉJAS CSIGA (KANELBULLE) >>> 

Megjegyzés

Vékonyabb lesz a tésztája mint a bejglinek. Három mákos, és egy almás tekercs készült. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss