Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos Duna-hullám szeletek

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukrozott darált mák
  • 1 doboz 850 ml-es őszibarackbefőtt
  • A krémhez:
  • 1 evőkanál étkezési zselatin
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg porcukor /cukor ízlés szerint, ki milyen édesen szereti/
  • reszelt citromhéj
  • A mázhoz:
  • 15 dkg tortabevonó csoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • A díszítéshez:
  • tejszín
  • 3 db fél barack

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.

A tepsit kibéleljük sütőzsírpapírral. A masszát ketté vesszük, az egyik felét a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárga tésztára simítjuk.

A barackból 3 darabot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tésztára rakjuk, és a sütőben megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük. Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.

A mázhoz vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk, és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk. Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom süti.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss