Elkészítés: A tészta hozzávalóit elektromos habverővel habosra keverjük a mák kivételével.
A tepsit kibéleljük sütőzsírpapírral. A masszát ketté vesszük, az egyik felét a tepsibe simítjuk, a másik felébe belekeverjük a mákot, és a sárga tésztára simítjuk.
A barackból 3 darabot a díszítéshez félreteszünk, a többit a tésztára rakjuk, és a sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, közben hozzáadagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót, ízesítjük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztára kenjük. Betesszük 1 órára dermedni a hűtőbe.
A mázhoz vízgőz felett a csokit az olajjal megolvasztjuk, és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk. Tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre