Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos csillagok

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csésze liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál citromlé
  • A töltelékhez:
  • 1 csésze darált mák
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 kávéskanál méz
  • 2-3 evőkanál tej
  • csipet fahéj
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tésztához valókat egy tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe dermedni kb. 1/2 órára.
    2. Miután lehűlt a tészta, lisztezett gyúrólapra borítjuk és kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra. A tésztát tetszőleges formákkal kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
    3. Előmelegített sütőben, 175 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük őket.
    4. Amíg sülnek a csillagok, addig a mákos tölteléket kikeverjük olyan állagúra, hogy kenhető legyen. Ezzel a krémmel ragasztjuk össze a csillagokat. Tálaláskor porcukorral meghintve kínáljuk a csillagokat.

Megjegyzés

Omlós linzer mákos töltelékkel.

illelány
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin