Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos csiga a vidám reggelekért

Nem kell mindig kakaósan elkészíteni a csigát. Megmutatjuk neked, hogy dobd fel kedvenc péksüteményedet ezzel a mákos verzióval!

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg margarin
  • vaj
  • liszt (a tepsihez)
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 20 dkg cukor
  • tej
  • A tetejére:
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg g margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1.

    A langyos tejet elfelezzük, az egyik részben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojás sárgájákat, a maradék tejet és az olajat.

    2.

    Összegyúrjuk és duplájára kelesszük, majd kinyújtjuk vastag téglalappá.

    3.

    5 dkg margint felolvasztunk, a felével megkenjük a tésztát.

    4.

    A cukrot és a mákot összekeverjük, és leforrázzuk annyi tejjel, hogy jól kenhető masszát kapjuk és ezzel megkenjük a tésztát, majd szorosan feltekerjük és ujjnyi vastagságúra felkarikázzuk.

    5.

    Kivajazott, kilisztezett tepsibe egymás mellé helyezzük őket, de hagyunk közöttük kicsi hézagokat. Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük, amint elkezd feljönni és pirulni, meglocsoljuk a tejjel, amibe előtte belekeverjük a felolvasztott margarint és a vaníliás cukrot. Ha beszívta a tejet, és szépen kisült – gyöngyözik a teteje – kivesszük a sütőből.

    A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

    10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>> 

A máknak rengeteg pozitív hatása van. Csökkenti a fájdalmat, hatásos a csontritkulás ellen és segít a rossz alvóknak is. Fogyaszthatjuk nyersen, olajjá sajtolva, és persze finom sütemények töltelékeként is!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin