Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos cobbler bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 1 db kezeletlen narancs
  • 40 dkg málna
  • 40 dkg áfonya
  • 3/4 tk őrölt fahéj
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 6 dkg barna cukor
  • A tésztához:
  • 3 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 17 dkg liszt
  • 5 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

    1. A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. Az átválogatott málnát és a leöblített áfonyát összekeverjük a narancshéjjal és 8 ek frissen facsart narancslével, a fahéjjal, a keményítővel és a cukorral. 
    2. A tésztához a mákot összeforgatjuk a sütőporral, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, beledolgozzuk a tejszínt, és morzsalékosra gyúrjuk. 
    3. A gyümölcsös keveréket elosztjuk 4-6 db 12 cm átmérőjű, 4 cm magas tűzálló formában, majd a tetejére morzsoljuk a mákos tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

      ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

      MÁKOS FINOMSÁGOK >>> 

      COBBLER ÉS CRUMBLE RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Ha hagyományos cobblert készítenél, a tésztát lisztezett felületen, belisztezett kézzel kb. 1 cm vastagra húzd szét, és lisztbe mártogatott 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj ki belőle korongokat. Végül spatulával vagy széles pengéjű késsel nyúlj a korongok alá, és tedd mindet a gyümölcsös keverékre.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin