Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos cobbler bogyós gyümölcsökkel

25 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. Az átválogatott málnát és a leöblített áfonyát összekeverjük a narancshéjjal és 8 ek frissen facsart narancslével, a fahéjjal, a keményítővel és a cukorral.
  2. A tésztához a mákot összeforgatjuk a sütőporral, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, beledolgozzuk a tejszínt, és morzsalékosra gyúrjuk.
  3. A gyümölcsös keveréket elosztjuk 4-6 db 12 cm átmérőjű, 4 cm magas tűzálló formában, majd a tetejére morzsoljuk a mákos tésztát.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ha hagyományos cobblert készítenél, a tésztát lisztezett felületen, belisztezett kézzel kb. 1 cm vastagra húzd szét, és lisztbe mártogatott 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy pohár szájával vágj ki belőle korongokat. Végül spatulával vagy széles pengéjű késsel nyúlj a korongok alá, és tedd mindet a gyümölcsös keverékre. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss