Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos charlotte

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.
  2. A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat. A felforralt és lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön vagy lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük. A krémet többszöri kevergetés mellett kihűtjük.
  3. A habbá vert tejszínt és a vízgőzön felolvasztott zselatint lazán hozzáadjuk.
  4. A kész krémet a kibélelt formába töltjük, tetejét befedjük piskótalappal. Hűtőbe tesszük, majd a formából tálra borítva tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek