1. A céklaparféhoz áztassuk egy kevés hideg vízbe a zselatinport. Vízgőz fölött melegítsük kb. 80 fokosra a céklalét a cukorral, a tojássárgájákkal és a vaníliarúddal. Azután távolítsuk el belőle a vaníliát. Adjuk hozzá a zselatinport, kevergetve olvasszuk meg benne, majd tegyük a keveréket a hűtőbe. Amikor már kezd megszilárdulni, forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Osszuk el 12 db szilikon muffinformában, és tálalásig tegyük a fagyasztóba.
A fűszeres kalácshoz serpenyőben barnítsuk meg a vajat. Húzzuk le a tűzről, és az 1 ek langyos vízzel simára kevert szódabikarbóna, valamint a liszt kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pihentessük a keveréket néhány percig, majd ezeket is forgassuk bele. Az így kapott tésztát simítsuk egy kivajazott, kilisztezett kisebb méretű kenyérformába, és süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
3. A málnát tegyük lábasba ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzzük 20 percig, amíg elválik az edény aljától.
Szedjük ki a formákból a parfékat. A fűszeres kalácsot vágjuk fel szeletekre, majd kockázzuk fel azokat, végül rendezzük el tányérokon. Ültessünk rájuk 1-1 db parfét, és óvatosan nyomkodjuk az oldalukra a száraz serpenyőben megpirított mákot. A málnavelővel meglocsolva és egy kevés szemes mákkal megszórva tálaljuk. Darabokra tört szezámmagropogóssal és málnával díszíthetjük.