Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos bukta

90 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyosra melegített, cukros tejben felfuttatjuk. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt. A maradék tejet kézmelegre melegítjük, hozzáadjuk, és a tésztát hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, és 8×10 cm-es darabokra vágjuk. A töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepébe, és összecsavarjuk. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal egy ecsettel lekenjük mindet, és további fél órát kelni hagyjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 15 perc után megkenjük a vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, és további 5 perc alatt készre sütjük. Sütés után deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük ki a buktákat. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

Még több pihepuha kelt tészta >>>  

Ellenállhatatlan mákos sütik >>> 

Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Egy jó tartalmas leves után is ajánlom. Tölthető más töltelékkel is. Készíthetjük túrós, diós vagy lekvártöltelékkel is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss