Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-barackos piskótatekercs

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a mákot és a szódabikarbónát szárazon összekeverjük. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kissé felverjük, a cukrot hozzáadva keményre verjük. A felvert fehérjéhez adjuk a tojások sárgáját, majd fokozatosan a lisztes keveréket.

Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a papírt megkenjük olajjal. A tésztát rásimítjuk a papírra, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A sütőből kivéve a papírral együtt feltekerjük a piskótát, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan szétbontjuk, és gazdagon megkenjük a dzsemmel. Visszatekerjük a tésztát, és 1 cm széles karikákra szeleteljük.

Megjegyzés

Kedves munkatársnőm, Melinda tiszteletére sütöttem ezt a tésztát, abból az alkalomból, hogy kitüntetést kapott.
- izsik2

Ezek is érdekelhetnek

Friss