Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos aranyagaluska

default user icon
Mákos aranyagaluska

Hozzávalók

  • A tészta:
  • 100 ml tej
  • 3.5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 ek barna cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mák
  • A sodóhoz:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 200 ml pezsgő (száraz)

Elkészítés

    1. A tejet felmelegítjük, majd belemorzsoljunk a frissélesztőt, elkeverjük és hagyjuk felfutni.Egytálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjunk a cukrot, az élesztős keveréket, továbbá 3 db tojássárgáját, és fakanállal addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától.Letakarjukegy darab folpakkal, és meleg helyen a tésztát a duplájára kelesztjük.
    2. Lisztezett deszkán nyújtani kezdjük a tésztát. Akkor jó, ha 2 cm vastag, majd pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, és azokat gombóccá formázzuk. Megolvasztjuk a vajat, belemártjuk a tésztagombócokat, majd meghempergetjük őketadarált mákban. 4-6 db tűzálló tálkába rendezzük, további 15 percig ebben kelnek a tészták, végül 200 fokon 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
    3. A borsodóhoz egy kerek aljú fémtálba öntjük a 3 db tojássárgáját, a 2 db tojást, a kristálycukrot, valamintapezsgőt, és vízgőz fölött, állandó kevergetés mellett sűrűre fűzzük. Az aranygaluskátmeghintjükegy kevés porcukorral, és a borsodóval meglocsolva tálaljuk.

    RECEPTVERSENY! KÜLDD EL A KEDVENC ÜNNEPI RECEPTED, ÉS NYERJ!

    MIÉRT ESZÜNK BEJGLIT, ALMÁT ÉS MÉZET KARÁCSONYKOR? MEGLEPŐ ÉTELMESÉK... 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Mákos aranyagaluska recept?


Magazin