Ketté választjuk a tojásokat. A sárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a darált mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habot.
A süteménymasszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amikor a tészta kisült, 3 egyforma darabra vágjuk. Az egyik lapot összemorzsoljuk, majd összekeverjük a szilvalekvár felével, valamint 3 dl tejszínből keményre vert habbal.
Ezután az alsó lapot megkenjük a maradék szilvalekvárral, majd rárakjuk a habos tölteléket, és betakarjuk a másik lappal.
A tetejét a maradék 2 dl tejszínből felvert tejszínhabbal díszítjük.
Tipp: A tetejét tejszín helyett csokival is bevonhatjuk.