Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos-almás torta

MME MME
4.4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

Elkészítés: A tojásfehérjét 8 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, végül a tojássárgákat is belekeverjük. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát kis kockákra vágjuk, és azonnal a tojásos masszába forgatjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük a mákot, a mogyorót és a lisztet. A masszát a formába öntjük, és a sütőben 50-60 percig sütjük (tűpróba!). Ha kihűlt, vastagon megszórjuk porcukorral. Ízlés szerint csillagsablont tehetünk előtte a tortára.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 453 kcal

Ezek is érdekelhetnek