Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos-áfonyás korongok

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
  • 10 dkg finomra darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A nyújtáshoz:
  • liszt
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg áfonyalekvár
  • 3 kiskanál étkezési keményítő

Elkészítés

    Elkészítése: A mákot a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajat és a zsírt először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kettéhasított vaníliarúd kikapart húsát hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a mákkal elkeverjük, majd a cukros vajjal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva kb. 2 órára behűtjük.

    Ezután enyhén belisztezett gyúrólapon 3-4 milliméter vékonyságúra lapítjuk, majd egy 3 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kinyújtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a közepesnél kisebb lánggal (kb. 160 °C) kb. 12 percig sütjük.

    A töltelékhez a lekvárt felforraljuk, majd a kevés vízben simára kevert keményítőt hozzáadjuk. 1-2 percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk.

    Ha a tészta is, a töltelék is kihűlt, 2-2 tésztakorongot a lekvárral összeragasztunk, a maradékkal pedig a tetejét bepöttyözzük. Ha kihűlt, sütőpapírral bélelt, jól záródó fémdobozokban akár 2-3 hétig is tárolhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

nikszigen
Szia! Nem akart összeállni a tészta,így egy kis vizet öntöttem hozzá,most pihen a hűtőben.Kíváncsi leszek mi lesz belőle!

Hasonló Receptek

Magazin